eco lifestyle eco lifestyle veganism

5 Τρόφιμα που δεν θα Πιστέψεις οτι δεν είναι VEGAN!

Ζούμε σε μια εποχή που τα πράγματα ευτυχώς αλλάζουν,και όλο και περισσότερα τρόφιμα ξεπετάγονται με το σήμα vegan!Εφόσον όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν την αλλαγή και στρέφονται σε ένα ποιο συμπονετικό και οικολογικό τρόπο ζωής η ζήτηση στα τρόφιμα που δεν έχουν ζωικά παράγωγα μεγαλώνει! Είναι ποιο εύκολο συγκριτικά με παλαιότερα να βρεις αυτό που θες σε χορτοφαγική εκδοχή!Τι γίνεται ‘όμως με τρόφιμα που νόμιζες ότι είναι vegan αλλά δεν ισχύει?! Πάμε να δούμε κάποια από αυτά!

1.Μπύρα και το κρασί!

Το “isinglass, είναι μια ουσία με βάση τη ζελατίνη που προέρχεται από ψάρια, χρησιμοποιείται σε ορισμένες μπύρες ή και κρασιά. Άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται μερικές φορές είναι η καζεΐνη (από γάλα) και τα ασπράδια αυγών. Καλό είναι να αναζητάς βιολογικά και εναλλακτικές στην αγορά!

Photo by BENCE BOROS on Unsplash

2.Μαρμελάδες!

Κάποιες μαρμελάδες του εμπορίου έχουν μέσα ζελατίνη. Αν είσαι vegan/ χορτοφάγος προτίμησε τις μαρμελάδες που έχουν μέσα πηκτίνη!Ή μπορείς να φτιάξεις εύκολα και οικονομικά τις δικές σου όπως αυτή την εύκολη Μαρμελάδα πορτοκάλι-Orange Jam! χωρίς συντηρητικά!

3. Η λευκή ζάχαρη

Και όμως!Οι περισσότερες λευκές ζάχαρες δεν είναι vegan εφόσον τις επεξεργάζονται με οστική μάζα ( κόκαλα) προκειμένου να έχουν ποιο λευκό χρώμα! Είναι καλύτερα για αυτό το λόγο όταν παίρνεις λευκή ζάχαρη να προτιμάς την οργανική!

4. Έτοιμη σάλτσα πέστο/ pesto!

Μπορεί να περιέχει: Στομάχι ζώων. Όχι μόνο πολλοί τύποι από έτοιμο πέστο δεν είναι vegan, αλλά πολλοί επίσης δεν είναι ούτε και χορτοφαγικοί. Οι περισσότεροι παραδοσιακοί τύποι περιέχουν παρμεζάνα που μπορεί να χρησιμοποιεί πυτιά. Διαλέξτε : το βίγκαν πέστο είναι πλέον συνήθως διαθέσιμο και υπάρχουν πολλές επιλογές να διαλέξεις!

5. Χυμός μήλου

Μερικοί χυμοί μήλου εμπορίου διηθούνται με ζωικά προϊόντα, όπως τη νηκτική κύστη (όργανο που εξισορροπεί την πλεύση του ψαριού).’Έτσι είναι καλύτερο να προτιμάς βιολογικούς!

Καλή συνέχεια!Να θυμάσαι πάντα υπάρχει λύση και ελπίδα!!

follow on Instagram: @ecosweetnesscom

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *